Menu

Aankoopkeuring

U bent hard op zoek naar een nieuwe woning, loopt van het ene adres naar het andere en opeens staat u voor het huis van uw dromen. Het pand lijkt goed onderhouden en in uw gedachten heeft u al de beslissing genomen om het te kopen.

Dit is het moment om RRbouwadvies in te schakelen voor een bouwtechnische aankoopkeuring. Om namelijk een weloverwogen beslissing te kunnen maken, wilt u natuurlijk wel weten of de woning technisch in orde is, wat uw gewenste eventuele verbouwing gaat kosten én wat u de komende jaren nog aan onderhoudskosten kan verwachten. Alleen met een dergelijk ’totaalbeeld’ kunt u inschatten of de vraagprijs redelijk is en of u daadwerkelijk koopt wat u in eerste instantie denkt te kopen.

Het bouwtechnisch keuren van een woning is een belangrijke stap in het aankoopproces van een woning. Een keuring kan er namelijk voor zorgen dat u achteraf niet voor financiële verrassingen komt te staan.

Tijdens de aankoopkeuring worden alle bouwkundige aspecten van uw toekomstige woning uitgebreid gecontroleerd. U kunt hierbij onder andere denken aan:

  • dakconstructie
  • dakbedekking
  • schoorstenen
  • gevels, metsel- en betonwerk
  • kozijnen, ramen en deuren
  • ventilatie
  • vloeren
  • fundering
  • kruipruimte

Onze voorkeur gaat ernaar uit dat u tijdens de uitvoering van de bouwtechnische keuring zelf aanwezig bent. Hierdoor kunnen wij bij eventuele gebreken deze direct aan u laten zien en u eventueel ter plaatsen direct een persoonlijke toelichting geven. Volgens de huidige wetten is de verkopende partij verplicht om gebreken aan potentiële kopers te melden. Tevens is de kopende partij verplicht tot het doen van onderzoek.

Na afloop verwerken wij de betreffende bouwkundige aspecten voor u tot een duidelijk leesbaar bouwkundig rapport. Middels dit rapport krijgt u een goed beeld van de bouwkundige staat van uw huidige of toekomstige woning.

Indien u uiteindelijk tot een aankoop van uw woning over gaat, kunt u de besproken bouwgebreken en/of (ver)bouwwensen óók door RRbouwadvies uit laten voeren middels onze bouwbegeleiding.

Wilt u meer weten, heeft u vragen of wilt u een afspraak met ons maken, neemt u dan  gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.
Als u direct een opdracht wilt verstrekken, kunt u het opdrachtformulier hier invullen.