Menu

Nul-meting

Middels een nul-meting c.q. vooropname wordt door middel van een bouwkundige opname de bouwkundige staat en toestand van een object vastgelegd. Hierbij worden alle schade, zettingen, scheurvormingen zowel interieur als exterieur nauwkeurig geïnventariseerd en beschreven. Dit wordt veel toegepast voorafgaand aan bouwactiviteiten die in de directe omgeving van uw woning of  bedrijfspand worden uitgevoerd.

Een vastlegging van gebreken in belendingen door middel van een juiste nul-meting, voorafgaand aan de bouwactiviteiten, heeft een preventieve werking op het indienen van schadeclaims. En dit stelt partijen in staat de gevolgen van de bouwactiviteiten op elk moment exact te beoordelen en te kwantificeren.

De eigenaar of aannemer kan met de rapportage aantonen dat de schade voor aanvang van de werkzaamheden wel of niet aanwezig was. Tevens komt het steeds vaker voor dat opdrachtgevers en / of verzekeraars (CAR-verzekering) eisen dat een nulmeting rapport wordt gemaakt waarin de staat van de panden en bebouwing wordt vastgelegd, alvorens met de werkzaamheden kunnen beginnen.

Kortom: Met een nul-meting kan de aansprakelijkheid en vaststelling van de schade worden vastgesteld of juist worden uitgesloten.

Als opdrachtgever ontvangt u van ons een compleet rapport dat desgewenst door ons ook bij de notaris wordt gedeponeerd.

Wilt u meer weten, heeft u vragen of wilt u een afspraak met ons maken, neemt u dan  gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.
Als u direct een opdracht wilt verstrekken, kunt u het opdrachtformulier hier invullen.